Благотворителен великденски базар обедини жителите на село Крупник за Лили

Благотворителен великденски базар обедини жителите на село Крупник за Лили

Пъстроцветен благотворителен великденски базар обедини жителите на село Крупник.

 

Препълнени маси с уникални ръчно направени красоти, подходящи за празнична украса, с характерните символи: венци, боядисани яйца, кошници и панери, посрещат хората, минаващи през площада в селото.

 

Ентусиазирани и с пълни сърца, малки и големи идват, за да си купят от тях с надеждата да помогнат. Да помогнат на Лили от Крупник.

 

Кметът на община Симитли – Апостол Апостолов, кметът на Крупник – Иванка Чакалска, както и много жители на селото, не пропуснаха да си купят по нещо от красотите, подредени за продажба.

 

Каузата, която обединява крупничави, има за цел да помогне на Лили Вескова. Базарът е органзиран от Кметство Крупник и СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Крупник. Той бе отворен в 9:30 часа и ще продължи до 17:30 часа или до изкупуване на всички изделия, така че който желае да се включи в благотворителната кампания, като закупи нещо, за да помогне, може да го направи в рамките на целия ден.

 

Благотворително, за Лили, се продават яйца и ръчно изработени красоти - великденска украса и в храм „Рождество Богородично“ – гр. Симитли. Инициаторите там са децата от Неделното училище към храма и ръководителят им г-жа Дафкова.

 

Нека заедно да внесем лъч надежда и празнична светлина на Лили, призовават организаторите на благотворителните прояви.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество