Благоевград избира кмет на 27 юни,вижте кои искат кметския стол

Благоевград избира кмет на 27 юни,вижте кои искат кметския стол

Благоевград ще избира кмет на 27 юни, това реши президентът Румен Радев, който днес издаде указ за провеждането на частични кметски избори.

Указът вече е обнародван в Държавен вестник.

 Партиите в Благоевград обаче не бързат да обявяват кандидатите си. Общо взето настроението в централите не е спокойно,защото да си кажем истината никой не се натиска да стане кмет на фалирала община и с половин мандат. Който и да спечели, то ще му коства доста от имиджа, защото трудно ще направи нещо съществено за града за краткия период от 2 години и няколко месеца , време което остава до редовните местни избори.

Първият , който заяви,че е мераклия за поста е досегашния отстранен кмет Румен Томов, който не спира да повтаря рефрена,че 19 хиляди благоевградчани го подкрепят и очаква отново те да повторят своя вот.

Другият най-вероятен кандидат е лидера на „Има такъв народ“ в региона и бивш общински съветник, адвоката Илко Стоянов.

ГЕРБ засега пази мълчание, но в централата им ври и кипи. Там има много мераклии за поста, въпреки че партията им още не е избистрила идеята си как ще се явява на избори-дали със свой партиен кандидат или ще подкрепя друг. Засега идеята за подкрепа предлага председателя на Общинския съвет Андон Тодоров, който вероятно ще се кандидатира, ако другите партии го припознаят като алтернатива на Томовото управление.

Доколко това ще стане, ще разберем съвсем скоро. И както всички знаят,че ще е трудно да съживиш Благоевград без финанси и европари, то на старта на кампанията пак ще се наредат поне десетина мераклии за кметския стол. Интереси и келепир винаги има, важното е сега благоевградчани да четат програми и да търсят сметка за неизпълнени обещания, която явно лесно ще се леят до 27 юни.

Автор-Пирин NEWS

Коментари към новината

Още новини от Политика