ГЕРБ и ВМРО подкрепиха Андон Тодоров за кмет на Благоевград, актива им в шок

ГЕРБ и ВМРО подкрепиха Андон Тодоров за кмет на Благоевград, актива им в шок

Бойко Борисов изпрати четирима от най-авторитетните си бивши министри в Благоевград, за да декларира, че той подкрепя кандидатурата на Андон Тодоров за кмет на предстоящите избори.

Редовите активисти на ГЕРБ и войводите бяха шокирани и изправени пред свършен факт,защото никой не ги е питал и повечето споделиха,че научили за подкрепата 3 часа преди официалното представяне на общия кандидат.  

Томислав Дончев, Младен Маринов, Деница Сачева и проф. Костадин Ангелов пристигнаха в  Благоевград по спешност в зала“22 септември“ и обявиха публично,че те ще подкрепят независимия Андон Тодоров.

В залата герберите се подредиха от една страна, а от друга застана Инициативния комитет, който издига Тодоров. Сред тях бяха бившия вече областен управител Бисер Михайлов, Иван Стоянов от ВМРО, Димитър Ирибозов, д-р Смилкова, бившият военен Калин Грънчаров и други.

Един по един се изказаха всички бивши зам.министри, които обявиха,че било проява на мъжество да подкрепиш независим кандидат, а не да правиш дребни сметки. Според тях Андон Тодоров имал потенциал,който тепърва ще се разгърне. Томислав Дончев заяви,че наистина имали история с Тодоров и тя не е била безоблачна, но в интерес на бъдещето на Благоевград, загърбили дребните сметки.

Най-искрен в изявлението си бе бившия здравен министър Костадин Ангелов, който обяви,че по време на пандемията не е срещнал разбиране в досегашния кмет Томов, и му се е наложило да работи с Андон Тодоров. В хода на пандемията се чувахме с него дори през нощта и ви казвам,че той се бореше за всеки човек, той няма да предаде нито един гражданин на Благоевград, каза д-р Ангелов.

  Младен Маринов и Деница Сачева се похвалиха, че са завършили ЮЗУ и затова се чувстват свързани с този град. Те заявиха подкрепата си за Андон Тодоров и му пожелаха успех.

И когато дойде време за въпроси от залата, Йордан Андонов, известен като острието на ГЕРБ и неговата вътрешна опозиция, не се сдържа и обясни,че не е било редно да се нарушат правилата на излъчване на кандидат или даване на подкрепа. „По-добре беше това да стане отдолу нагоре, а не както е сега да го свеждате отгоре-надолу.

„Изненадан съм от доверието, което Изпълнителната комисия на ГЕРБ даде персонално на Андон Тодоров, това доверие щеше да е двойно, ако беше съгласувано и обсъдено по устав в политическата партия. Тя е с 15-годишна история, не й отива да бъде пришивана към различни Инициативни комитети, без  това да е станало по процедура. Дали въпросната процедура е трябвало да бъде извървяна или не, но е факт, че това решение доведе смут сред обикновените привърженици на ГЕРБ. Къде ще отиде енергията на редовия член? Като се търси доверие от най-голямата партия, редно е да бъде дадено от сърце, има структури, които милеят и които искат прозрачност, нищо лошо нямаше да се случи, ако се беше събрал активът и по по-честен начин да се потърси доверието към уважавания от мен Андон Тодоров“, заяви бившият общински лидер Йордан Андонов.

Тогава скочи Костадин Хаджигаев и взе думата, като уточни, че Борисов е човекът,който казва какво да става и  щом това е неговото решение, всички трябва да го подкрепят.

Извън залата Тодоров отиде при Андонов и част от актива и се опита да му обясни,че трябва да забравят какво е било до сега и в името на Благоевград и по-доброто му бъдеще да се обединат и да работят искрено заедно. Дали актива на ГЕРБ и ВМРО обаче ще послушат директивите от Централите си ще стане ясно на 27 юни.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика