Тялото на изчезналия сноубордист бе намерено,не го е убила лавина

Тялото на изчезналия сноубордист бе намерено,не го е убила лавина

 

Тялото на изчезналия преди 2 месеца в Рила сноубордист бе открито днес при акция на 35 спасители.

Противно на очакванията на спасителите, момчето бе намерено съвсем близо до пистата на Картала, в храст. Така стана ясно,че сноубордистът вообще не  е бил затрупан от лавина. Предполага се,че той се е ударил при спускане и е издъхна на място, просто малшанс.

„ Многократно е минавано точно от там да се търси, но за съжаление, човек, когато е под снега няма как да бъде намерен, обясни Емил Нешев директор на Планинска спасителна служба към БЧК.

Нямаше нищо общо с лавина, нямаше нищо общо с лавинни улеи и т.н. Бяхме почти сигурни, че не е там, защото на два пъти влизахме и с кучета в зимни условия, и кучетата не маркираха нищо. В момента, мир на праха му, но аз имам едно облекчение, че момчето първо се намери и второ, че не е там, където търсихме с кучетата. Представяте ли си да беше там, където сме минали с кучета, каза Благовест Обецанов, планински спасител пред БНТ.

34-годишният мъж изчезна на 21 март докато карал сноуборд над ски писта "Картала". Телефонът му бе локализиран дни по-късно, проведоха се и няколко мащабни акции по издирването му, но усилията на планинските спасители и доброволците останаха без резултат.

Полицията започна разследване на случая.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество