Мая Манолова: Време е за промяна, за да излъчим правителство на почтените

Мая Манолова: Време е за промяна, за да излъчим правителство на почтените

Време е за промяна. Предизвикателството вече не е просто да довършим изгонването на мутрите от властта, а да удовлетворим очакването на хората в следващия парламент да има мнозинство на почтените, което да излъчи правителство на почтените. Управление, което да бъде сред хората и да служи на хората, което да реши отдавна отлаганите проблеми.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ и водач на листата в Благоевград Мая Манолова днес пред медиите в града, по време на откриването на предизборната кампания.

Тя припомни, че корумпираният модел, който Борисов е наложил, е довел до прахосване на милиони левове за некачествена работа с опасни резултати. Това се вижда и в Благоевград, където плочките в центъра са изпочупени, а изграждането на индустриална зона така и не се случи. Никой от проектите, с които се захваща ГЕРБ, не просъществува повече от няколко месеца, без да се нуждае от следващ ремонт, допълни Манолова и подчерта, че коалицията си е поставила за цел да утрои резултата си. 

На 11 юли ще сложим край на корумпираното и некадърно управление на Бойко Борисов. Бяха инвестирани милиарди левове и въпреки това България става все по-задръстена, по- несигурна и угнетена, все по-безперспективна. Затова казваме „Стига!“, а на гражданите казваме „Изправете се!“, каза още Манолова. 

Тя подчерта, че предстои много работа. Да довършим това, което започнахме в 45-ия парламент с Комисията по ревизията, внесените законопроекти и осемте приоритета на „Изправи се! Мутри вън!”, които съвпадат с номер 8 в бюлетината за парламентарните избори, заяви Манолова. 

Тя посочи, че първият приоритет е повишаване на доходите на българските граждани и преизчисляване на пенсиите. Сред приоритетите са още подкрепа за микропредприятията, зелена България, защита на гражданите от колекторските фирми, частните съдебни изпълнители, монополните дружества, достъпно и качествено здравеопазване за всички български граждани.

Благоевградският адвокат Албина Анева, трета в листата, бе категорична, че целта е промяна във всеки един аспект в област Благоевград и в страната. Ще държим на промяната и ревизията, която започна, да продължи в пълен обем. Като се видят проблемите на всяко населено място, да може да се начертае правилният път напред. Всеки един проблем ще бъде за нас задача”, заяви Анева.
***

Коментари към новината

Още новини от Общество