Радан Кънев: Време е да започнем да градим България, избрахме най-добрия кандидат-кмет на Благоевград!

Радан Кънев: Време е да започнем да градим България, избрахме най-добрия кандидат-кмет на Благоевград!

Всички виждаме, че начинът, по който опозицията описваше властта, се оказа не само верен, но дори и подценен. Това вече го знае всеки български гражданин. От днешна гледна точка е важно да започнем да изграждаме една различна България. Това заяви днес в Благоевград Радан Кънев, евродепутат от „Демократична България”. Той пристигна в областния център за откриването на предизборните кампании за частичните кметски избори в града и за парламент. Според него не бива само да констатираме каква е била през последните 10 години властта, защото тази мрачна констатация е направена още на изборите през април.

„Да спре войната между институциите, да започнем да изграждаме българското правосъдие, българската правова държава, защото тя не съществува от 70 години. Преди всичко трябва да започнем да изграждаме модерната българска икономика. Защото годините на управление на ГЕРБ бяха години на склерозиране на икономическия живот в България, на  изоставане на областните центрове”, каза още Кънев.  

Той коментира и издигането на д-р Виктория Каракостова за кандидат-кмет на Благоевград. „Според мен тя е най-доброто, което можехме да излъчим в момента. Не сме фаворити на местните избори, но с инерцията, която имаме от националните избори, с подготовката за следващите, тези три поредни изборни уикенда, смятам, че имаме шанс да бъдем на балотажа и там вече както се казва: Каквото сабя покаже”, коментира Радан Кънев.

Водачът на листата на „Демократична България” в Благоевградска област - адвокат Иван Димитров, бе категоричен, че промяната в страната трябва да продължи. За един месец в парламента той и колегите му доказали, че могат да променят много от нещата. Бяха внесени над 30 законопроекта, част от тях са основни приоритети в партийната програма. „Ще работим, за да се случи промяната в съдебната реформа. Много от законопроектите не стигнаха до пленарна зала. Но ще се борим излизането от кризата да е плавно. Икономически мерки са нобходими за подпомагане на фирми, които ще отварят или отварят работни места. В краткия период, в който работи служебното правителство, където се бръкне, е абсолютно блато. Трябва да се ремонтира държавата, общинската и държавната администрация. Да се въведе електронно правителство, но не да се похарчат 2 милиарда, както направи предишното правителство”, каза Иван Димитров.

Той смята, че административна тежест пречи на бизнеса, на обществения живот, слага прът в развитието на нашата държава. А ние имаме капацитета да променим това и да осигурим по-модерно управление на държавата, убеден е водачът на листата на „Демократична България” в Пиринския край.  

Коментари към новината

Още новини от Политика