Гоцеделчевци излизат на протест, искат отваряне на ГКПП-Илинден-Ексохи

Гоцеделчевци излизат на протест, искат отваряне на ГКПП-Илинден-Ексохи

Гоцеделчевци се организират в социалната мрежа за протест с искане да се отвори за туристи ГКПП-Илинден-Ексохи.

 Представители на туристическия бизнес, търговци и хора от региона настояват за незабавно отваряне на ГКПП-Илинден за леки автомобили и автобуси. В момента през пункта преминават само камиони.

Протестът е  планиран за 23 юни от 18 часа, когато всички недоволни ще се съберат на кръговото кръстовище пред Митническото бюро в Гоце Делчев.

 

Организаторите твърдят, че това е предупредителен протест с искане за отваряне на ГККП "Илинден - Ексохи" за преминаване на леки автомобили и автобуси, включително с цел туризъм. ГКПП-Илинден е затворен заради противоепидемичните мерки, а това води до сериозни затруднения при пътуването на хора и осъществяването на различни дейности.

 

Организаторите казват,че ако никой не им обърне внимание ,ще направят опит за протест и на ГКПП-Кулата.

Припомняме, преди дни кметовете на Гоце Делчев, Банско, Разлог и Белица, водени от благоевградския губурнатор Николай Шушков, бяха в Драма именно по този проблем. Теподкрепиха искането на гръцките кметове за незабавно отваряне на Илинден-Ексохи. По този начин ще се облекчи и трафикът на ГКПП-Кулата, откъдето дневно преминават над 5000 автомобила, а туристите чакат повече от три часа, мотивираха се кметовете в Пиринско.

Междувременно стана известно, че в началото на месец юли на ГКПП - Кулата - Промахон ще има две нови ленти за преминаване. Ще бъде подсилен полицейският екип на пункта. На пункта вече са пристигнали будките, които ще бъдат разположени на новите платна. Предстои свързване на съответните електроннисистеми, за което е необходимо съдействие и от българските власти.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество