Мая Манолова: Няма да позволим общински фирми да казват на служителите си как да гласуват

Мая Манолова: Няма да позволим общински фирми да казват на служителите си как да гласуват

Няма да позволим общински фирми да казват на служителите си как да гласуват! Притеснени сме от опитите на общински ръководства и фирми в Благоевградска област да оказват натиск над служителите си за кого да гласуват. Президентът Румен Радев, премиерът Стефан Янев и вътрешният министър Бойко Рашков обявиха война на купувачите на гласове, както и нулева толерантност към манипулация на изборния процес. Нямаме съмнения, че ще бъдат пресечени тези опити, но натискът от тези общински фирми трябва публично да бъде огласен, за да може някои общински ръководители да бъдат озаптени.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!” Мая Манолова пред медиите в Благоевград, където е водач на листата. Тя бе категорична, че няма да позволи подобни порочни практики и ще застане до всеки човек, притесняван от хората, които му дават работа.

Това е обичайна практика, особено в общини, които от дълго време се управляват от ГЕРБ. Борисов се е научил по този начин да печели изборите. Той не може да играе по честен начин. Трябва или да махне машините, както бе на местните избори, за да се фалшифицират протоколи, или да се купуват гласове. Или неговият човек Михаил Константинов да брои бюлетините, подчерта Манолова.

Въпросът ми е към министъра на транспорта кога ще бъде сменено ръководството на „Информационно обслужване”, за да се гарантира честен вот. Гражданите нямат доверие, че ако Михаил Константинов брои резултата от изборите, те ще да честни, каза още тя.

Тя представи основните приоритети на коалицията - повишаване на доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите, подкрепа за малкия бизнес, продължаване на ревизията, съдебна реформа, достъпно и качествено здравеопазване.

Целта ни е минимален месечен доход 1250 лв. и минимална пенсия 550 лв. до края на следващия мандат. Ще настояваме и средствата по Плана за възстановяване и устойчивост да бъдат използвани за иновации и модернизация на фирмите, каза още Манолова.

След толкова усвоени европейски средства, след толкова държавни помощи за земеделието, реално малките производители са оставени сами да се справят. В програмата на „Изправи се! Мутри вън!” предвиждаме да се изградят държавни изкупвателни предприятия, които да гарантират реализацията на стоката. Хората ще са спокойни, че произведената качествена българска храна ще има реализиция. Това ще стане с подкрепа на тържищата или с подкрепа на земеделските кооперативи, заяви тя.

Ние ще инвестираме в подкрепа на малките семейни стопанства, на земеделските производители, включително и на пчеларите, така че България, която се слави с плодородната си земя и уникалния си климат, да подкрепя своите земеделци, допълни тя и заяви, че изграждането на преработвателни предприятия и на хладилни съоръжения за бързо развалящите се плодове и зеленчуци, също е залегнало в програмата на коалицията.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари към новината

Още новини от Политика