Кампания за обучение как се гласува с машини започна кандидатът за народен представител Любомир Богоев в Кресна

Кампания за обучение как се гласува с машини започна кандидатът за народен представител Любомир Богоев в Кресна

Премина първият ден от обучителната кампания как се гласува с машини, организирана от кандидата за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС Любомир Богоев.

Областният координатор на ГЕРБ Благоевград Андрей Новаков и местни активисти на партията бяха заедно с кандидата за депутат и демонстрираха с помощта на таблети с инсталирано електронно приложение, как се упражнява правото на вот с машина.

„След направените промени в изборния кодекс буквално в последните минути на 45-ото Народно събрание, за първи път на 11 юли хората ще гласуват изцяло на машина в секциите с над 300 избиратели. Има притеснения за гласуването, най-вече при възрастните избиратели, затова е изключително важно за нас да разясняваме ежедневно как се гласува, за да може всеки желаещ да упражни правото си на глас“, коментира кандидатът за народен представител Любомир Богоев.

От структурата в Кресна коментираха, че се притесняват от струпвания на хора и технически проблеми с машините за гласуване.

Кампанията в Кресна премина при изключителен интерес, а Любомир Богоев заяви, че всеки ден до края на кампанията ще бъде на разположение и ще дава разяснения как се гласува машинно на всеки желаещ.

Коментари към новината

Още новини от Политика