Трите малки мечета, намерени в Родопите, вече са в център в Гърция

Трите малки мечета, намерени в Родопите, вече са в център в Гърция

„Четири лапи“ успя да транспортира без проблеми трите малки мечета  Хуба, Вихър и Горан  в център за рехабилитация в Гърция .  

 

„Много сме щастливи, че трите спасени мечета вече са в ARCTUROS. Те се чувстват добре. Беше голямо предизвикателство, както за екипа ни, така и за самите мечета. Нашето желание е да дадем шанс на Хуба, Вихър и Горан за живот в дивата природа - която е техният естествен хабитат“, споделя Димитър Иванов, директор ПАРКА ЗА ТАНЦУВАЩИ МЕЧКИ в град Белица, където мечетата прекараха няколко седмици в очакване на преместването си.  

 

Мечетата бяха намерени в Родопите, в района над Смолян, да се щъкат уплашени. Майка им е изчезнала и   до момента не е открита и не се знае какво е станало с нея.  

 Екипът на ПАРКА ЗА ТАНЦУВАЩИ МЕЧКИ в гр. Белица, който ЧЕТИРИ ЛАПИ управлява в партньорство с Фондация Бриджит Бардо, подкрепен от българските власти в лицето на МОСВ, пое грижите за мечетата за няколко седмици, осигурявайки им специална диета и всички необходими условия. Гледачите им осигуриха и безопасно транспортиране в подходящ за възстановяването им център. 

 Припомняме историята на трите мечета, която бързо се разпространи в интернет и медиите в България и чужбина в началото на юни. На 4-ти юни екипи на Министерството на околната среда и водите откриха самотно мече в Родопите, а малко по-късно - и още две в същия район. Първото - женско, а другите две - стресирани и  уплашени мъжки. И трите бяха транспортирани ПАРКА ЗА ТАНЦУВАЩИ МЕЧКИ, където веднага получиха професионална грижа с минимален човешки контакт.

 

В тясно сътрудничество ЧЕТИРИ ЛАПИ и Министерството на околната среда и водите в България дадоха на мечетата шанс за живот в дивата природа. С взаимни действия и споделени ресурси бе установена и следващата стъпка - тяхното прехвърляне в ARCTUROS - център за рехабилитация на кафяви мечки в Гърция. 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество