Еми Канайкова: Новата ми галерия е място за духа , искам да научим и децата на естетика и отношение към красивото

Еми Канайкова:  Новата ми галерия е място за духа , искам да научим и децата на естетика и отношение към красивото

Десетки благоевградчани се зарадваха искрено на най-новата частна галерия "Еме", която отвори врати в топ центъра на Благоевград. Тя е собственост на Еми Канайкова, която е реализирана нейна мечта. Първата изложба, която даде старт на арт-начинанието е на Пламен Ковачев-"Хоризонти".

Артисти, писатели, творци и джумалии,които обичат града си поздравиха Еми за новото арт пространство и пожелаха това да даде след пандемията тласък за нови хоризонти на талантливите нашенци. Гост бе и новият кмет на града Илко Стоянов и съпругата му.

"Галерията е място за духовните хора, за тези, които имат нужда да нахранят сетивата си с красота. Искам и деца да идват, да гледат, искам галерията да се превърне в един своеобразен център за възпитание на малките в естетика и отношение към красивото, каза Еми специално за Пирин Нюз. Тя не пропусна да благодари посмъртно на съпруга си Борислав!

Благодарих му, че отвори очите ми за изкуството, благодарение на него, обиколих всички европейски музеи, благодарих му, че ме промени и то мъдро, по библейски! Благодарих му за всичко, каза още Еми,щастлива, че е успяла да събере на едно място толкова духовни и талантливи благоевградчани.

Успех, Еми!

Коментари към новината

Още новини от Общество