Кметът Илко Стоянов взе ключа на Благоевград, обявява екипа си след 5 дни

Кметът Илко Стоянов взе ключа на Благоевград, обявява екипа си след 5 дни

Новоизбраният кмет на Благоевград Илко Стоянов положи клетва на официална церемония и взе символичния ключ на града. Досегашният градоначалник Румен Томов, който загуби частичните местни избори, избра да не присъства и церемониалът с предаването на ключът на общината бе направен от  временно изпълняващия длъжността кмет до вота Ясен Попвасилев.

На клетвата присъства и даде благословия на новия управник неврокопския митрополит Серафим. Гости бяха областния управител, шеф на полицията, граждани, общественици.

Председателят на Общинската избирателна комисия Мартин Бусаров обяви решението от 5 юли 2021 година, с което Илко Стоянов от Партия „Има такъв народ“ е избран за кмет.

В първото си слово градоначалникът подчерта, че днешната тържествена сесия е пример за това как трябва да се развива общината и за пътя, по който да поеме.

„Всички сме тук заедно и обединени. С тази енергия, която се усеща в тази зала, трябва да продължим напред. Живеем във времена, които са динамични, тежки и трудни. Въпреки всичко намираме начин да се усмихваме и да вървим напред. Благоевград може да е примерът, от който да започне промяната в национален мащаб,каза Илко Стоянов.

Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков пожела на новия кмет Илко Стоянов успешна работа.

„Общински съвет Благоевград ще очаква от Илко Стоянова да се придържа към това, което обеща по време на предизборната си кампания – ново начало и нов път за общината! Ние ще бъдем до него в този път, като хора, които ще му помагат, но и като коректив, ако реши да се отклони от пътя, по който е поел. Пътят е само напред и нагоре, така че на добър час г-н Стоянов. Нека си пожелаем по-добри време за Благоевград!“, добави Радослав Тасков.

 Кметът Илко Стоянов ще обяви екипа, с който ще работи в понеделник.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика