Автомобил с пет момичета се заби в дърво, едно загина

Автомобил с пет момичета се заби в дърво, едно загина

15-годишно момиче загина при тежка катастрофа. Инцидентът е станал между селата Кочан и Ваклиново в община Сатовча в събота около  15.10 часа. Лек автомобил „БМВ“, управляван от 17-годишно момиче от с. Кочан, което не притежава свидетелство за управление на МПС, е самокатастрофирал в крайпътно дърво.

В резултат на инцидента е починало на място момиче на 15 години от с.Кочан,  а водачката на автомобила и други три момичета  са ранени.

И четирите ранени момичета  живеят от години с родителите си в чужбина. Те са се върнали в родния край за лятната ваканция. В село Кочан живее само загиналото 15-годишно момиче.

Момичетата са били приятелки и тръгнали с колата на разходка до съседното село. Никой няма обяснение защо девойката без книжка е седнала зад волана смело,без да помисли за последствията. Познати казват, че е имала американска книжка ,изкарана на 16 години, но у нас е нямала изкарани курсове.  Ранените момичета са стабилизирани.

Преди ударът момичетата пуснали клип в инстаграм, на която се чувал как другите надъхват шофьорката да кара бързо. Тя е изтървала контрола върху мощното возило и се ударила в поредица дървета,докато спряло в едно от тях. Трагедията е голяма, родителите са ужасени от случилото се.   

Коментари към новината

Още новини от Право и ред