Кметът Илко Стоянов ще управлява с експерти, а не с политически креатури

Кметът Илко Стоянов ще управлява с експерти, а не с политически креатури

 

Кметът Илко Стоянов представи днес част от екипа, с който ще управлява общината и приятно изненада медиите. Той е намерил балансирана формула, в която е събрал млади и амбициозни професионалисти и опитни лица,доказали качествата си във времето.

В екипа няма партийни назначения заради изборна подкрепа или други съглашателства ,нито политически креатури.

Засега всички изглеждат надъхани да свършат работата ,за която са поканени  и да изведат Благоевград напред в развитието му.

И така в новата схема на кмета в момента има зам.кмет по строителството. Това е известният благоевградчанин инж.Христо Дюлгеров, който бе шеф на ВиК и успя да измъкне предприятието от фалит преди години и да го стабилизира.  Дюлгеров е известен като професионалист, който не прави компромиси, мрази лъжата и през годините е доказал,че не е корумпиран.

В екипа предстои да има още двама заместника- по икономиката и по евроинтеграцията. Това означава,че новия кмет залага като основен  приоритет икономическото стабилизиране на Благоевград и реализация на повече европроекти.

Главен финансист на общината е Борислав Механджийски. Да, това е същият Борислав , офицерът, който бе съден заедно с останалите полицаи за смъртта на Чората и всички бяха оправдани след 15 години точене на делото и вадене на политически дивиденти от него на гърба на полицаите.

В Благоевград обаче всички познават Борислав Механджийски като отличен финансист, работил в НАП, в НОИ и 13 годишен опит в банките, една от които той управлява 7 години.

Другото супер попадение на Стоянов е новият шеф на направление Култура-Силвия Домозетска.  Тя е журналист в сферата на културата от 30 години. Работила е в БНТ, БНР, била е организатор на множество културни мероприятия.

Ето и другите лица, които са от новия екип,представяме ги с кратки анонси от биографиите им.  

Емилия Халилова – социална политика. Емилия Халилова-Цветина е завършила „Социална педагогика и социално подпомагане“, Магистър по „Етопедия“.  Целият й трудов стаж е преминал в сферата на социалното подпомагане и услуги. Работила е на различни позиции в поделенията на Агенция за социално подпомагане към Министерство на труда и социалната политика. Била е директор на Дирекция „Социално подпомагане” в продължение на 7 години. 14 години е работила  като началник-отдел „Хора с увреждания и социални услуги“ в Дирекция „Социално подпомагане” - Благоевград. Заема длъжността „Главен инспектор” в Агенция за качество на социалните услуги.

 

Диана Стефанова – екология и чиста среда. В Дирекция „Екология и чиста среда“ влиза и звено „Инспекторат”. Инж. Диана Стефанова е завършила специалност „Инженер химик“ във ВХТИ - София. Има специализация в Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград по Управление на Европейски проекти и програми и специализация по Управление на администрацията.  От 2003 г. до 2015 г. Диана Стефанова е работила в РИОСВ – Благоевград. От декември 2015 г. до момента е на длъжност „Главен експерт Еколог” в Община Благоевград. За мандат 2015 – 2019 г. и мандат 2019 – 2023 г. е заместник-председател на Комисия по “Екология и чиста среда” в НСОРБ. Говори два езика.

 

Гергана Муртова – икономическо развитие и инвестиции. Завършила степен “Бакалавър“ от университета Якобс в Бремен, Германия, в сферата на психологията и социологията, както и „Магистър“ по Бизнес администрация за ръководни кадри от Американския университет в България. Работила е като ръководител на екип по фондонабиране за Американския университет в България, както и като ръководител „Нови клиенти“ в американската фирма „C3i Solutions”. Към момента ръководи семеен бизнес в сферата на ваканционните имоти и е консултант на свободна практика по европейски проекти. Трети мандат общински съветник в Общински съвет – Благоевград. Говори три езика.

 

Дамян Качулски – образование и иновации. Дамян Качулски е завършил висшето си образование във Великобритания. От 2015 г. е университетски преподавател и програмен директор на глобална програма за образование в Обединеното кралство. Дамян има почти десетгодишен опит в информационните технологии и дигиталната трансформация на практиките във висшето образование. Бенефициент на най-престижното докторско финансиране във Великобритания и носител на множество академични награди, Дамян е избиран за учител на годината през 2019 и 2020 г., както и е номиниран за най-иновативен преподавател във Великобритания за 2020 на наградите на „Таймс“ за висше образование. В момента той представя китайското правителство в конкурс, който ще избере глобален лидер в иновативното образование.

 

Дейвид Арабаджиев – оптимизация и дигитализация на дейността на администрацията и административните услуги. Дейвид Арабаджиев е завършил: „Счетоводство и контрол“ в УНСС, София; „Право“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград; „Публична администрация“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. Професионалната му кариера включва позициите: Административен директор на „Джи Пи Груп“ АД, София, Търговски директор на „Джи Ви Ай“ ООД, София, Мениджър „Корпоративни продажби“, „Ключови клиенти“ в А1 България, Регионален мениджър „Продажби“ в „Теленор България” ЕАД. Има доказан мениджърски опит в изграждане, преструктуриране и управление на успешни екипи в мултинационални компании. Участвал е активно в разработването и прилагането на различни стратегии за увеличаване на приходите, подобряване на пазарната позиция, намаляване на разходите, подобряване на производителността и увеличаване на ангажираността на служителите.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Политика