Преди да напусне кметството, Томов е издал заповеди за изплащане на хилядарки на екипа си

Преди да напусне кметството, Томов е издал заповеди за изплащане на хилядарки на екипа си

Преди да напусне кметството Румен Томов е подписал заповеди за изплащане на хилядарки бонуси за екипа си и служители в общината, въпреки че година и половина орева всичко, за да обяснява колко зле финансово е общината.

Това стана ясно днес на брифинг на кмета Илко Стоянов.

„Спрял съм изпълнението на заповед за изплащане на ДМС на целия състав на общинска администрация,каза Стоянов. Според нея всички в общината трябвало да получат допълнително по една заплата на калпак,а не според работата си и заслугите.

 Не са посочени източниците за изплащане на въпросното ДМС, които трябва да са или извънредни приходи или икономии, обясни кметът Стоянов за мотивите си да спре тази заповед.

И още-констатирано е опит за фрапантно възнаграждение -бонус за кметския екип със заповед пак на предишния управник Томов.

За полагането на извънреден труд по време на изборите и пак за ДМС е определено:

Мария Захова  да получи 9900 лева, зам. кметовете – инж. Венелин Трушанов и Пролет Трифонова по 6800 лева за извънреден труд, а Ясен Попвасилев и Любен Милев съответно  по 4500 и 3800 ДМС.

Установихме, че някои са „работили“ извънредно по 20 часа,така са писали поне, каза финансистът Механджийски.

Според него  разликите са от 4 до 8 пъти повече, в сравнение с изплатените суми за
извънреден труд за изборите през 2019 година.

 Кметът Илко Стоянов обяви, че ще бъде прецизен и след щателна проверка всеки ще получи парите, които реално е заработил по време на изборите, а критериите за това ще
бъдат уеднаквени. Но няма да има раздаване на хилядарки просто така.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество