Свалиха с таен вот председателя на Общинския съвет в Банско

Свалиха с таен вот председателя на Общинския съвет в Банско

На заседание на Общинския съвет в Банско днес, изненадващо бе свален от пост  председателят на Общинския съвет Димитър Русков. Вотът беше таен, а причината за предсрочно прекратяване на  правомощията -Системно неизпълнение на задълженията на председател на общинския съвет повече от три месеца.

Общинският съветник Димитър Юлев изрази несъгласие, мотивирайки се с това, че досегашния председател  Димитър Русков идва  редовно на работа и се изпращат материалите, с което опроверга твърденията, че не се върши добре своите задължения. В отговор Димитър Русков обяви, че няма нужда от защитници сред колегите си и желае предложението за прекратяване на правомощията му да се разгледа и гласува.

Съгласно правилника за работа на местния парламент, председателското място временно зае зам.-председателят Костадин Дурчов.   

Избрана бе 5-членна комисия за провеждане на таен вот за гласуване на предложението за прекратяване на правомощията на досегашния председател. 

За председател на комисията бе избран общинския съветник от групата на ПП ГЕРБ Благой Кишев.

При проведеното тайно гласуване "за " сваляне от поста на председател на местния парламент в Банско Димитър Русков гласуваха 11 съветници, 4 против. 

Предстои през месец август местният парламент в Банско да проведе извънредно заседание с една точка - да бъде избран нов председател на Общинския съвет, за да продължи регулярно работата на местния законодателен орган и да няма забавяне в обработка, подготовка и придвижване за разглеждане на предложения, които изискват гласуване от общински съвет. 

Радио Благоевград

 

Коментари към новината

Още новини от Общество