Няма да има повишение цената на водата в Пиринско

Няма да има повишение цената на водата в Пиринско

Няма да бъде повишена цената на водата, така както беше планирано да стане от 1 януари 2022 година. Това стана известно след заседание на Водната асоциация. На срещата е пресъствала и Мая Мянолова, която е депутат от Благоевградска област и тя разказа,че предложението за оттегляне на новите цени е дошло от самото ръководство на „ВиК“-Благоевград.

„На срещата всички се съгласиха,че първо трябва да се направи ревизия на работата на Асоциацията. Да се види какви са ползите, плюсовете и минусите от тази структура. Не е реалистично сега да се залага план за следващите 5 години.

Ние от Изправи се.БГ! Ние идваме! сме внесли проект за нов закон и искаме с една година да се отложат бизнес плановете,както и повишаването на водата, докато се направи ревизия и да се предприемат конкретни действия, които да защитят правата на потребителите. Не може да се плаща висока цена, когато довеждането на водата до едни струва стотинки, а до други доста по-скъпо.

Хората имат усещането, че освен да се повиши цената с около 70 процента, то в тези асоциация по области нищо друго не се е случило-нито качеството на водата е станало по-добро, нито получават по-добра услуга,нито се намалиха загубите.,каза още Манолова.  

 

Коментари към новината

Още новини от Общество