Мая Манолова в Благоевград: Имаме нужда от експертен кабинет

Мая Манолова в Благоевград: Имаме нужда от експертен кабинет

„Ние поехме ясни ангажименти към хората,че ще има правителство на промяната което да демонтира модела Борисов. Тези сложни задачи могат да бъдат направени от министри с безспорна професионална и гражданска биография. Не смятаме, че предложените министри отговарят на този висок стандарт, който гражданите очакват.

Това заяви в Благоевград Мая Манолова.

"Освен това, ние настоявахме за подписване на споразумение с ясни ангажименти и стъпки по месеци, както и искахме ясна и публична  заявена и подписана гаранция, че правителството няма да бъде образно казано, параван за задкулисни игри, допълни тя. Няма никаква диалогичност и никакъв ясен ангажимент, че ДПС и ГЕРБ ще бъдат трайно изолирани от властта и управлението. Поради това нашата ПГ взе решението, че няма да подкрепи кабинет, предложен от "Има такъв народ", каза още Манолова.

Тя коментира още, че трябва да бъде обсъдено с ИТН, Демократична България и ДПС дали е възможно  формирането на правителство от експерти, което да може да предприеме неотложните задачи като Плана за устойчивост и развитие, актуализацията на бюджета, покачването в цените на тока и водата. То да бъде за един обозрим период, в който да започнат неотложните реформи -съдебна, но и очакванията на хората за нови доходи, преизчисляването на пенсиите,подкрепа на бизнеса на прага на нова вълна от Ковид.

Има притеснения сред хората за ръста на цените.

Имаме нужда от стабилно управление. Затова и искаме стабилен разговор с партньорите ни без претенции и доминации,в който на преден план да бъде интереса на българските граждани,каза още Манолова.

На въпрос на Пирин нюз ,ако дойде мандата при тях дали ще предложат служебния  кабинет за редовен, Манолова каза:

„Още на 13 юли  казахме, че решението в кризисна ситуация  е служебният кабинет и служебните министри, които българските граждани одобряват, да бъдат в основата на едно експертно, или техническо правителство.

Затова трябва да говорим партньорски без ултиматуми, сега е моментът  политическите лидери да загърбят егото си в името на националния интерес.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика