Премиерът Янев в Банско: Депутатите трябва да решават проблеми, а не да ги създават

Премиерът Янев в Банско: Депутатите трябва да решават проблеми, а не да ги създават

Без актуализация на бюджета перспективата е много социални плащания да не могат да бъдат осъществени през есента. Това заяви в Банско служебният премиер Стефан Янев.

„ Вярвам, че народните представители разбират тежестта на такъв тип решение, тяхната отговорност пред обществото и огромното значение на този въпрос за страната. Депутатите са изпратени от българските граждани в парламента именно, за да решават проблеми, а не да създават нови.

Смятам за навременно решението да се обсъди темата за засиления миграционен натиск. Ситуацията има потенциал да стане сериозна и е необходим задълбочен анализ, както и да се следи обстановката и случващото се в Афганистан. Там, от гледна точка на сигурността, положението се изостря и е с потенциал да предизвиква много сериозна бежанска вълна. Важно е да се говори по темата и да се вземат необходимите мерки, така че държавата ни да бъде добре подготвена, за да може да се реагира адекватно при натиск,каза още Янев.

Относно кадрите с полицейско насилие на протестите миналата година, които станаха публични Янев заяви: -Полицейското насилие не трябва да се поощрява по никакъв начин, в правовата държава работата на правоохранителните органи е да осигуряват реда, а не да се саморазправят с протестиращи. Компетентните органи следва да се произнесат по кадрите, които са силно обезпокоителни.

По отношение на пандемията заяви, че  е важно да се намери точен баланс между усилията за опазването на здравето на хората и в същото време да не се затваря бизнеса, да не се прекъсва стопанската инициатива на хората. Не може едното да бъде за сметка на другото.

 

В Банско  премиера се срещна с кмета на общината Иван Кадев и с областния управител на област Благоевград Николай Шушков. В рамките на срещата  обсъдиха развитието на региона. Акцент беше поставен върху грижата на общината към местния бизнес и стремежа Банско да бъде целогодишен курорт.

Янев вечерта бе и гост на джаз фестивала.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Политика