Ибрахим Кадриев: Гледката в село Кръстава е потресаваща, деца плачат за изгорелите им играчки

Ибрахим Кадриев: Гледката в село Кръстава е потресаваща, деца плачат за изгорелите им играчки

Само за 24 часа жители на Рибново събраха над 10 хиляди лева, храни и одеяла за пострадалите хора от село Кръстава където в пожар изгоряха домовете им.

Акцията по даренията организира Ибрахим Кадриев. Той закара до селото даренията и ето какво сподели:

 

 Благодарности от името на жителите на село Кръстава и кмета за инициативата която поехме жителите на село Рибново. Превозихме хранителните продукти, одеяла, дрехи, вода и всичко което вие от сърце помогнахте на тези изстрадали хора. Събраната сума пари за 24 часа които вие дарихте е 9340 лева и

450 Евро. Кампанията продължава до Петък в двете джамии на Джумая и при лицата :Ибрахим Къдриев, Али Хатип, Феим Мусанков и Фатме Улан. Незнам как да ви опиша гледката която видях, но това е една трагедия която не може да се опише. Жени, деца, мъже с лопати, багери, техника всичко живо разчиства и помага. Кметството е пълно с продукти, постоянно от цяла България идват хора да помагат и даряват средства. Говорихме с кмета и след разчистването и предоставяне на строителни материали ще се организираме, който желае с бусове да дойдем на място в селото и да помагаме със строежите на къщите поетапно и на групи, ще направим съобщение и организация.Незнам как да кажа но семействата които са пострадали бяха на групи, седящи на поляните, покрай тях, храна, одеяла, изгоряла покъщина, няма да забравя в моя живот един момент в който едно момиче от пострадалите цялото очернено от въглените дойде и ми даде една минерална вода и каза - да помагате ли идвате. Ето за такива хора човек си заслужава да даде каквото може и да помогне, защото на всеки може да се случи. Няма как да опиша трагедията на тези хора на които целия живот ми изгоря каза една жена плачейки, и каза идете да видите в първата изгоряла къща две момчета, братя сами си живеят в каква мизерия и какво е там, стояща до една изгоряла печка и изгорели обувки. Най малкото детенце на едно от пострадалите семейства стоеше до една изгоряла печка на която стоеше нейната любима играчка, изгоряла костенурка. Нека всеки да се замисли, че на всеки може да се случи, преди всичко да бъдем,, човеци,, Не сме скъпи приятели за един ден, точно в този момент се виждаме колко сме хора и как единството прави чудеса, Аллах да е доволен от всички които дарихте каквото можахте от сърце. Аллах да приеме садъката, всичко дарено бе предадено на хората.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество