Железният мост при Симитли отива в историята, демонтират го на 1 септември

Железният мост при Симитли отива в историята, демонтират го на 1 септември

Железният мост на Симитли ще бъде демонтиран на 1 септември. Той служи вярно на хората над половин век. Съоръжението отдавна е опасно и изживяло времето си.

Благодарение на дългогодишната битка на кмета Апостолов и депутатът Стефан Апостолов ,  най-после ще стартира изграждането на нов мостово съоръжение.

  

Общинска администрация – Симитли уведомява, че от 01 септември 2021 година / сряда / започва работата по цялостна реконструкция на стария мост, свързващ центъра на град Симитли и квартал Ораново.

 Поради тази причина, движението ще се пренасочва по обходните маршрути през селата Железница и Черниче. Няма да се допуска и преминаването на пешеходци.

Железният мост, свързващ Симитли с магистрала Струма и околни села от общината ще бъде демонтиран, а на негово място ще се строи ново съоръжение.

Движението ще бъде двупосочно. Ще има две ленти.,  както и пешеходна зона от двете страни, ще се постави  и енергоспестяващо LED осветление. Очаква се мостът да бъде готов до няколко месеца. Предвид на това, че дейностите започват през зимните месеци, то трудно може да бъде дадена и точна датата, тъй като темповете на работа ще зависят от метеорологичните условия.

Мостът ще се изгражда с готови панели и конзоли, а не с двутактово избутване, тъй като този метод, който се използва при изграждането на моста над тунел „Железница” на автомагистрала „Струма” е за по-сложни конструкции. Сегашният мост е строен от немци,но основите са  компрометирани от водите на река Струма.  

Хората, които имат отношение към историята е добре сега да използват момента и да  снимат съоръжението.

 

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество