Ивайло Златанов пред Пирин NEWS: Учители превръщат домашните си холове в класни стаи

Ивайло Златанов пред Пирин NEWS: Учители превръщат домашните си  холове в класни стаи

Домашният хол става класна стая, поставя се една дъска, хваща се микрофон и се преподава. Тази форма на дистанционно обучение се оказа най-подходяща и възприемчива от учениците и това препоръчахме за очакваното дистанционно обучение,разказа ни Ивайло Златанов, шеф на Регионалният инспекторат по образование в Благоевград. Тази форма доближава най-много обучението до реалното и затова нямаме учители, които да искат да напуснат заради онлайн формата на преподаване. Така всички се справят. Холът се забранява за ползване от останалите членове на фамилията за времето на работа и това е, каза Златанов.

През лятото учители от над 50  училища в региона са участвали на семинари, на които са търсели дефицитите на онлайн обучението и правилните подходи. Опитът им да ползват различни форми всъщност е показал най-добра успеваемост именно при този подход-дъска у дома, микрофон и компютър.

Разбира се,че няма по-добро от присъственото обучение, никой в света не е измислил друго, но поставени при такава ситуация няма как, трябва да се мисли как да бъдем полезни на учениците. Освен това при тази форма и по-възрастните учители се справят добре ,сочи опитът ни натрупан от миналата година.

Така,че в Пиринско няма нито един даскал да е пожелал да напусне професията си. Напротив хората търпят всякакви неудобства, само и само да са на ниво и в услуга на учениците, каза още Златанов от личните си наблюдения.

 Автор-Пирин Нюз

Коментари към новината

Още новини от Общество