Пожарът в м.Църнако е овладян

Пожарът в м.Църнако  е овладян
Избухналият по-рано през деня пожар в местността Църнако в землището на гр.Разлог е овладян. Огънят е горял на площ от около 50 декара.
Сигналът за произшествието е постъпил около 15 часа чрез националния телефон 112. Незабавно на мястото на пожара са пристигнали екипите на РСПБЗН от Банско, Разлог и Якоруда. В гасенето са се включили също Държавните горски стопанства Добринище, Места, Разлог и Симитли, служители на Дирекция „Национален парк Пирин“ и Община Банско. Включена е тежка техника, която прави полоса, препятстваща разпространение на огъня.
Въпреки вятърът и изсъхналата растителност след продължителната суша и високите температури, общите усилия на участниците в ограничаване на огнището са дали резултат. Пожарът е локализиран и разпространението му е спряно. На място остават дежурни екипи, за да наблюдават периметъра и да реагират в случай на нужда.
Според компетентните органи, няма опасност за хора, сгради и инфраструктура.
Засега не е установена причината за възникване на пожара. Възможно е да е предизвикан от човешка небрежност или от светкавица от гръмотевичната буря на 15 септември вечерта.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество