Брат на полицай бяга с чували канабис, задържаха го

Брат на полицай бяга с чували канабис, задържаха го

Истински екшън разиграл мъж на 54 години от петричкото село Зойчене при акция на полицията в района. Униформени обхождали местност около селото и се натъкнали на нива с канабис, готов за прибиране. В края на нивата забелязали човек,който като видял униформените ,нарамил два чувала през рамо и хукнал да бяга. Полицията го погнала, а мъжът изхвърлил чувалите и успял да се скрие. По-късно обаче е заловен, той бил разпознат като брат на граничен полицай.

При акцията е открита и иззета  около 30,399 килограма марихуана.

Служители от РУ-Петрич и служители на ГПУ-Златарево са проверили къща в селото, обитавана от задържаното лице  и намиращи се в района  ниви. В нивите е намерена да се суши около 23,230 килограма тревиста маса, реагираща положително на марихуана.

Установено е още,че задържаният е изхвърлил два найлонови чувала с около 7,05 килограма тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на марихуана. В хода на работата по случая е проверено жилището на лицето и пространството около него, в резултат на което е открита около 119 грама марихуана. За случая е уведомена ОП-Благоевград. Образувано е досъдебно производство.

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред