Направете детското парти на двора

Направете детското парти на двора

Басейнът е черешката на всяко детско парти на открито. Няма  малчуган, който да не харесва водните забавления, а и тяхната подготовка не изисква прекалено много усилия. Единственото условие е наличието на подходящо дворно пространство, останалото се получава с добра организация. Така че, не се колебайте - изненадайте малките палавници с незабравимо аква преживяване.

Плажуването у дома може да е забавление без край. Основно са нужни басейн и водни играчки. Разнообразието от надуваеми атракциони в търговската мрежа е голямо. Пък и подобни стоки са практична покупка, защото могат да се приберат за следващото парти или да се използват на морето, на пикник или за игра във всеки горещ летен ден.

Басейнът

Ако нямате изградено съоръжение в двора, най-бързото и лесно решение е надуваем басейн . На пазара са налични различни по големина и вместимост артикули, които да могат да бъдат съобразени с мястото, на което ще се използват. Освен това надуваемият басейн може да се съхранява безпроблемно и не заема много място. Най-голямото му предимство обаче е, че е подходящ начин за весели игри, които укрепват детското здраве, подобряват координацията и двигателните умения.

 

Колко да е голям самият басейн, зависи от броя на децата и от тяхната възраст. Някои модели са удачни за по-големи натоварвания за разлика от други, като на всеки продукт е посочена допустимата вместимост. При подбора е важно да се съобрази височината на мъниците, за да е безпроблемно партито. Някои басейни се продават в комплект с помпа за надуване, ако пък такава липсва – добре е да си набавите. 

Колкото по-малки са децата, толкова повече се радват на веселите десени на играчките. Затова водните атракциони за малчуганите са пъстри, с картинки и любими анимационни герои.

Най-важна все пак е сигурността на децата. Стоките за най-малките  са съобразени със световните стандарти за качество и гарантират безопасност при игра. Утвърдените производители изработват водните атракциони за домашни условия от високоустойчиви материали като PVC и поливинил, за да могат да се използват многократно, при различни климатични условия и по-високи температури. Препоръчително е да се пазарува от търговци, които са лицензирани да продават марковите продукти.

Нетрадиционният подход при едно парти също е от значение за забавата. Така че, освен с вода, надуваемият басейн може да се напълни с малки топки, което автоматично ще го превърне в ново любимо място за щури детски игри. 

 

Надуваеми играчки

В детските магазини има най-различни дюшеци, пояси, водни пистолети и всякакви други играчки, подходящи за мокрене. Те са изключително шарени и с креативни форми – поничка, животинки, еднорог, парче от пица и какво ли още не, с което водните забавления да са още по-интересни.

Производителят гарантира качеството на артикулите, а стоката притежава необходимия сертификат, най-често отбелязан на опаковката. Това е показател за безопасността на използваните материали, оцветители и лепила при направата.

От друга страна е добре родителите да се запознаят с упътването при ползване и да обяснят на своите деца изискванията за безопасна игра. Едно от най-съществените правила се отнася за  вентилите на надуваемите атракциони.

 

 

Правила за безопасно водно парти

В басейна водата не бива да е над ръста на малчуганите, когато те са по-малки или не умеят да плуват. За пълна безопасност, подходящото ниво е до раменете на мъниците.

Водата не е добре да е нито много хладка, нито много топла, независимо от температурите навън.

Децата не бива да бъдат оставяни без надзора на родител, сами в басейна.

През лятото водните забавления под най-жаркото слънце са опасни. Между 11.00 ч. и 16.00 ч. не е удачно време за игри на открито, освен ако няма покритие за сянка.

Слънцезащитните продукти не са за подценяване дори в басейна. Най-добре е да се използват водоустойчиви продукти, които да са съобразени с деликатната детска кожа.

Правилата за хигиена в басейна също са важни. Най-вече се отнася за подходящото облекло и недопускането на замърсяване на водатата с храна и други боклуци. Това е съществено за здравето на децата.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество