Пълен хаос с издаването на зелените сертификати в Благоевград

Пълен хаос с издаването на зелените сертификати в Благоевград

Пълен административен хаос  настъпи в Благоевград  с издаването на зелените сертификати ,показа наша проверка в Благоевград след като десетки граждани ни сигнализираха за проблеми.

Нора Г. е преболедувала от Ковид  и се е лекувала до преди две седмици в МБАЛ-Благоевград. Жената е била зле и е влязла с бърз тест за Ковид направен в Спешен център. Тя е насочена от там за лечение в отделение. Жената има епикриза и днес отишла в РЗИ-Благоевград, за да получи въпросния зелен сертификат.

От там и заявили,че тя няма право на такъв,защото има само бърз тест.  Препратили жената към отделението на болницата, там и заявили,че те не издават такива сертификати, а само епикризи.

Тя отново се върнала в РЗИ. И отново е препратена, този път към лабораторията за изследвания. Те пък и казали,че не могат да и дадът такъв документ.

Така като Нора Г. днес стотици благоевградчани попаднаха  в омгьосаният кръг на административният хаос.  Хората са гневни. И достъпът до сайтът за издаване на сертификати в интернет също е ограничен, поради огромния брой хора, които искат да влязат в него.

Сертификати нямат и хора, които са преболедували, но не са правили  PCR- тест .

С една думи всички, които са се лекували чрез бърз тест, изгарят, признаха медици .

От РЗИ-заявиха,че наистина има проблем, още не били стиковали нещата и ще направят допълнителни запитвания в Министерство на здравеопазването за пояснение. До тогава хората увисват без сертификати.

Днес до обяд хората, които искаха сертификати направиха опашка пред РЗИ. Имаше и малко увеличение на желаещи да се ваксинират.

Коментари към новината

Още новини от Общество