Кметът на Благоевград: Контролните органи как ще проверяват за зелен сертификат, когато и те нямат,редно ли е?!

Кметът на Благоевград: Контролните органи как ще проверяват за зелен сертификат, когато и те нямат,редно ли е?!

 

"Заповедта на министъра на здравеопазването е един административен хаос и ние сме изправени пред проблем. Какво означава Домове за възрастни хора - тези над 18 г. или стар хора - в пенсионна възраст? Ваксинацията там е изключително ниска. Ние може от утре да осигурим финансирането на тестовете, но ако не желаят да си правят тестове? Да му мисли министърът." Това коментира кметът на Благоевград Илко Стоянов, който днес събра Общинският кризисен във връзка със заповедта на здравния министър, която влиза в сила у нас от полунощ. Стоянов е категоричен, че всяка институция трябва да си поеме отговорността, а когато се прави нещо, то да е премислено и съгласувано, като допълни, че дори и кметовете били изпаднали в ситуацията както цялото общество.

"Получаваме една заповед и започваме да я тълкуваме,ще  завалят жалби за нарушени права след заповедта на Кацаров,коментира още кмет Стоянов.

 

 "Добрата новина в цялата ситуация е, че капацитетът на болниците е запълнен, но още не е препълнен. Лекарите са единствените, на които разчитаме, ако не ги затрудни някоя институция.

Самият той попита-как ще проверяват контролните органи за зелен сертификат гражданите, когато и те самите нямат,попита риторично кмета.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество