Онкологичната клиника в Благоевград ще има нов шеф

Онкологичната клиника в Благоевград ще има нов шеф

Онкологичната клиника в Благоевград ще има нов временен шеф,това ще бъде  д-р Теодор Велчев. Това съобщи на брифинг днес кметът Илко Стоянов.

„Имаме нова визия  за  развитието на онкологичната болница, идеята е да се  обособят още специализирани медицински отделения като хирургия и кардиология например.  Това няма да засегне основната дейност-онкологията, каза кметът.  По повод смяната на досегашния управител на онкологията д-р Георги Георгиев , кметът Илко Стоянов заяви, че договорите на всички управители на общинските дружества изтичат и до месец, два ще се проведат конкурси.  Той уточни, че са разговаряли с д-р Георгиев и е постигнато взаимно съгласие. Той ще има право да се яви и на конкурс за длъжността.

Не е тайна,че частни болници обикалят онколичната болница и „пазаруват“ добри лекари от там, защото сегашната структура не позволява повишение на заплатите на медицинските кадри. Освен това е важно благоевградчани да имат силна общинска болница, където освен онкологични услуги да се предлагат и други, за да се ползва капацитета на медиците, които работят там.Пирин нюз

Коментари към новината

Още новини от Общество