Мощен протест пред РЗИ: Потъваме, държавата съсипа ресторантьорския бизнес, искаме компенсации!

Мощен протест пред РЗИ: Потъваме, държавата съсипа ресторантьорския бизнес, искаме компенсации!

В Благоевград на практика действа пълен локдаун, моловете са празни, в кафенетата има по един или два клиента. Търговията напълно е замряла заради изискването на „зелен сертификат“. В града се оказва,че малко над 10 процента от жителите са ваксинирани. Бизнесът е в колапс и затова ресторантьори и хотелиери днес излязоха на протест  пред РЗИ. Собствениците на заведения , магазини и  хотели искат държавата да ги компенсира за загубите.

Стотици бяха протестиращите.

 „Не можем насила да накараме и служителите да се ваксинират ,загубите са големи, ще затваряме, за да намалим загубите, но е проблем ,че не можем да пратим на Борсата персонала , тъй като вече са били. Затова по-добре държавата да наложи локдаун и да се плаща на хората, иначе сме съсипани, разказаха протестиращите.

Ако държавата не се погрижи, то ние ще започнем да затваряме пътища, ножът е опрял до кокал, заканиха се търговците.

Те недоумяват и защо РЗИ глобява клиенти, които пият кафе на маси на улицата и не са в помещенията. В същото време табачетата продават кафе и там хората без проблем пият кафета пред обектите. И не подлежат на санкция.

 „Това са двойни стандарти ,не виждаме логика, казаха още собствениците на заведения. Търговците в Моловете в града пък са в шок, на ден по десетина клиенти имат заради зеления сертификат. „За нас това е фактически фалит, оплакаха се те.

Ние потъваме, а държавата се прави на тарикат, съсипаха ни бизнеса, искаме еднакви условия за всички. Сега излиза,че ние сме жертвения агнец, защото в кафенетата и хотелите има вирус, а в големите магазини няма, в държавните институции няма. Е как така ,бе Господа политици, гневно разказаха протестиращите.

От РЗИ никой не излезе да говори с тях, но се заключиха.

             

Коментари към новината

Още новини от Общество