Днес минава студен фронт през страната, температурите се понижават

Днес минава студен фронт през страната, температурите се понижават

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт.Тfва съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Красимир Стоев.

 С до умерен северозападен, в Източна България – североизточен вятър, ще прониква студен въздух и температурите ще започнат да се понижават. Ще преобладава облачно време и на места, главно в Северна и Източна България, ще превали дъжд.

 Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°, максималните - между 12° и 17°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за ноември.

 Над Черноморието ще преобладава облачно време. На много места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър и температурите ще се понижават. Максимални температури на въздуха: 13°-16°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 Над планините ще преобладава облачно време и на места ще превали слаб дъжд, над 2200 метра - слаб сняг. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра - около 4°.

 В сряда вятърът ще бъде от изток-североизток, все още до умерен и с него температурите ще продължат да се понижават: преобладаващите минимални ще са между 2° и 7°, максималните - между 8° и 13°. Облачността ще започне да се разкъсва, но над югозападните райони ще се задържи значителна и преди обяд там все още е възможно слабо да превали.

 В четвъртък и петък вятърът ще е слаб, предимно от изток-югоизток, в много райони в нощните часове ще стихва. Ще има повече и по-продължителни разкъсвания и намаления на облачността, особено над планините и планинските райони.

Сутрин в равнинната част от страната ще има условия за мъгла или значителна ниска облачност, на повече места и по-дълго задържаща се в петък. Максималните температури ще бъдат предимно между 10° и 15°, а минималните в четвъртък ще са около нулата, по-високи - по Черноморието.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество