Кметът на Сандански хванат с 2240 лева. Кр.Каракачанов :Това е постановка!

Кметът на Сандански хванат с 2240 лева. Кр.Каракачанов :Това е постановка!

Кметът на Сандански Атанас Стоянов бе арестуван с обвинение за купуване на гласове снощи. При обиск в колата му бяха намерени пари и списъци. Чак днес  полицията официално съобщи за сензационния арест с няколко реда в бюлетина:

Около 19:30 часа на 14.11.2021 г. в района на ул. „Георги Кирков“ в с. Ново Делчево, общ. Сандански, от служители на сектор „ПКП“ и РУ-Сандански при ОДМВР-Благоевград е спрян за проверка лек автомобил „Ауди“ с 50-годишен водач от гр. Сандански. В автомобила е намерен хартиен плик, съдържащ листове със списъци с имена на лица, населени места и цифри, както и сумата от 2 240 лева. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

В град Сандански ври и кипи от разговори по темата, носят се всякакви легенди какво е правил кмета, за кой е купувал гласове.

Говори се,че той решил да плати в края на изборния ден гласове не за ВМРО, а за кандидат за депутат на ГЕРБ.

Стоянов твърди,че това е постановка на полицията. Но са намерени отпечатъци по плика на него, казват криминалисти.

Стоянов не е случаен кмет, той е зам.председател на ВМРО. Ето и коментара по този повод на лидера на партията Красимир Каракачанов:

Задържането на кмета на община Сандански – Атанас Стоянов от ВМРО, в края на изборния ден е нагласена, натъкмена работа. Абсолютна постановка. Кой отива с 2000 лева да купува гласове в 19,40 часа?! Знае се как вървят тарифите. Смята ли някой, че общински кмет ще тръгне да купува 20 гласа в края на изборите?! Това заяви лидерът на ВМРО-БНД – Красимир Каракачанов.

Той се е чул с кмета Атанас Стоянов няколко пъти снощи, докато е извършвана проверка на автомобила му в село Ново Делчево. Градоначалникът пътувал от село Склаве към Сандански, когато е спрян за проверка от полицейски служители.

„Много въпроси нямат логични отговори. Ще разберем кой стои зад тази атака срещу кмета Стоянов. Той бе притеснен от случващото се. Няма как да е другояче. Но не може човек като него да се занимава с такава работа. Несериозно е! Кога ще разплати тези 20 гласа, кога ще гласуват тези хора, след като има 20 минути до края на работния ден… За мен това е абсолютна постановка, въпросът е кой я е поръчал тази постановка”, каза още Красимир Каракачанов.

 

 

 

 

Коментари към новината

Още новини от Политика