Христо Иванов подаде оставка

Христо Иванов подаде оставка

Лидерът на „Да, България“ подаде оставка като лидер на партията. Това обяви самият той на Facebook страницата на партията.

„След като почна да става по-ясна картината на резултатите от изборите, които бяха проведени вчера и конкретно нашия резултат – на „Демократична България“, ние започнахме да правим анализ и оценка на този резултат. Днес проведохме Изпълнителен съвет на „Да, България“ и аз говоря в качеството си на лидер на „Да, България“. На този Изпълнителен съвет всички се обединихме около мнението, че резултатът е изключително лош. Той показва много сериозно отстъпление спрямо резултатите, които бяхме постигнали както на изборите на 11 юли, така и на пролетните избори – на 4 април", допълни още Христо Иванов. 

"Демократична България е коалиция, в която инвестирахме всички заедно с ДСБ и колегите от "Зелено движение" като инструмент на трайно представителство. Никой обаче друг обаче не се заема за трайно представителство на демократичната общност. Призовавам да пазим инструмента, защото знам какво костваше на всеки. Благодаря на колегите Атанас Атанас, Владислав Панев и Борислав Сандов заради мъдростта и труда, отдадеността, с която заедно работихме. В крайна сметка мисля, че най-голям дял от отговорността се пада на мен", каза Христо Иванов.

Коментари към новината

Още новини от Политика