Обрат! Кметът на Сандански излиза от ареста без обвинение,над 70 души разпитани

Обрат! Кметът на Сандански излиза от ареста без обвинение,над 70 души разпитани

Кметът на Сандански Атанас Стоянов излиза от ареста без обвинение за купуване на гласове. До момента са били разпитани над 70 души по казуса, но нито един не е потвърдил,че Стоянов е купувал гласове и раздавал пари.

Така засега прокуратурата няма достатъчно доказателства ,за да иска друга мярка на управника. А той се представлява от двама адвокати-един местен и един столичен, които бранят правата му.

 Припомняме,че  Атанас Стоянов бе арестуван за 24 часа с обвинение за купуване на гласове в изборния ден.

 При обиск в колата му бяха намерени пари и списъци. Ден по-късно  полицията официално съобщи за сензационния арест с няколко реда в бюлетина:

Около 19:30 часа на 14.11.2021 г. в района на ул. „Георги Кирков“ в с. Ново Делчево, общ. Сандански, от служители на сектор „ПКП“ и РУ-Сандански при ОДМВР-Благоевград е спрян за проверка лек автомобил „Ауди“ с 50-годишен водач от гр. Сандански. В автомобила е намерен хартиен плик, съдържащ листове със списъци с имена на лица, населени места и цифри, както и сумата от 2 240 лева. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обяви,че това е постановка.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество