Кметът на Сандански Атанас Стоянов: Арестуването ми е опит за омаскаряване на мен и ВМРО

Кметът на Сандански Атанас Стоянов: Арестуването ми е опит за омаскаряване на мен и ВМРО

„Арестуването ми е опит за  омаскаряване лично на мен като кмет и на ВМРО като партия, подхвърлен ми е плик и списъци, скалъпена работа.“ Това заяви кметът на Сандански Атанас Стоянов часове след като бе освободен от ареста без обвинение. Той бе задържан в края на изборния ден и при обиск в колата му бе открит запечатен плик с 2240 лева и списъци.

Бяха разпитани на 70 души от списъците, но нито един не е заявил,че е взел пари от кмета или пък са му предлагани за гласуване. Заради това и прокуратурата не повдигна обвинение и освободи кмета от ареста.

„Политическо противоборство е причината да бъда въвлечен в тази сага“, заяви Стоянов и обясни, че 5 минути след тръгването си от с. Склаве е бил спрян от органите на реда, а само след още 5 минути журналисти са били на мястото, което му говори за скалъпена история, съшита с бели конци.

Той разказа, че в края на изборния ден около 20:00 часа е бил спрян за проверка от полицията. „Оказах пълно съдействие със съзнанието и пълната мисъл, че не съм извършил нищо нередно. Направиха проверка на моите документи. Започнаха да правят проверка на колата. Съответно в колата бе намерена една чужда вещ. Аз нямах нищо общо нито към нея, нито към нейното съдържание. От жабката бе изваден един плик. На място разбрах какво е неговото съдържание, а именно парични средства и списък с имена. Бях силно изненадан и категорично отказах да приема, че този плик е мой“, допълни кметът на Сандански. Аз настоях  да дойдат криминалисти и експерти и да докажат, че аз нямам нищо общо със съдържанието на плика. Никога не съм пипал тези средства или пък да съм правил някакви списъци. Този, който е направил този опит за компромат със сигурност има възможност и технически да постави плика в моята кола“, каза още  Стоянов. 

Проверката продължава все още. Тя е меко казано странна и целенасочена, защото вследствие на нея  полицията е разпитала  120 души, които са били в тези списъци и нито един не е потвърдил съмнението, че аз съм въздействал с цел материална облага за гласуване на лице или партия. Част от лицата въобще не са гласували, други са в чужбина, трети са починали хора”, заяви Стоянов. Това е съшито с бели конци, опит за дискредитация на мен като кмет и на ВМРО. Занапред аз имам най-голям интерес проверката да завърши и да се изясни обективната истина. Настоявам да се намери и лицето, което наистина е направило така че тази чужда вещ, с която няма общо и не съм докосвал, подчерта още Стоянов.

Бъдещите експертизи ще потвърдят думите ми, защото аз не съм докосвал тези средства. Вероятно някъде колата е била отключена.

С чиста съвест и ръка на сърцето, мога да кажа, че нямам нищо общо с търгуване на гласове“, каза още  Стоянов.

Той заяви,че ще си търси правата в съда и ще заведе гражданско дело.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Политика