Кметът Илко Стоянов ще тегли кредит в размер на 807 хиляди лева,съветниците дадоха съгласие

Кметът Илко Стоянов ще тегли кредит в размер на 807 хиляди лева,съветниците дадоха съгласие

Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков внесе днес в дневния ред на сесията да влезе като извънредна точка предложението на кмета на община Благоевград Илко Стоянов, относно даване на съгласие за искане на безлихвен заем от централния бюджет, който е в размер на 807 хил. лв. Заемът трябва да бъде върнат в срок до 31 декември 2022 година.

След кратки дебати в общинския съвет и проведено гласуване общинските съветници дадоха съгласието си за изтеглянето на нов безлихвен заем от страна на Община Благоевград. Предложението бе подкрепено от 37 общински съветници.

Ето какво още стана на днешната сесия:

 Нов общински съветник положи клетва по време на днешното редовно заседание на Общински съвет Благоевград. Това е Асен Кайнакчиев от ПП „Глас народен“. Той зае мястото в Общински съвет Благоевград, на д-р Теодор Велчев, който бе назначен за управител на СБАЛО „Св. Мина“.

 Заседанието продължи с попълване състава на постоянните комисии към Общински съвет.

Асен Кайнакчиев става член на Комисия по здравеопазване към местния парламент.

Във връзка със сложната пандемична обстановка в страната и борбата с коронавируса, от трибуната на местния парламент, общинският съветник д-р Павлин Янкулски, отправи апел към съгражданите си да се ваксинират срещу  COVID-19.

Местният парламент одобри и предложение за изработване на Подробен устройствен план (ПУП) по няколко предложения от Кмета на община Благоевград.

 

Съветниците се произнесоха и относно редица предложения за предоставяне на земеделски земи от общинския поземлен фонд за възстановяване на собственост по реда на §27, ал. 2 от ПЗР към ЗИД на ЗСПЗЗ.

На редовното заседание на Общински съвет Благоевград днес бяха гласувани 33 решения.

След изчерпване на дневния ред, председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков закри заседанието.

Коментари към новината

Още новини от Общество