В Разлог наградиха ученици, продавали лимонада, за да даряват!

В Разлог наградиха ученици, продавали лимонада, за да даряват!

В Разлог наградиха ученици, продавали лимонада, за да помогнат на нуждаещи се.

Изключително благородна постъпка, която е вдъхновяващ пример за това, как децата могат да се изградят, като отговорни личности и достойни човеци, които са съпричастни и добри. Четвъртокласници от ОУ „Никола Парапунов“ – Разлог с помощта и подкрепата на свои родители през лятото на тази година продават направена от тях домашна лимонада с естествени продукти (лимони, мед, мента и лавандула). Събраните средства даряват на майката на свой приятел, който има известни двигателни затруднения.

С много старание и отговорност Иван и Тими решават да организират своя кампания, за да зарадват съученик.

Продавали лимонада в махалата и със събраните пари купили модерна  компютърна игра, която дарили на  свой връстник, който е отглеждан единствено от майка си,а майката нямала големи възможности.

В инициативата със закупуване на приготвената от децата лимонада се включва и класната им ръководителка Жана Барова. Майките на двете момчета с много любов и отношение насочват децата към това, как самите те въпреки възрастта си могат да правят големи постъпки и дела, да бъдат съпричастни и добри хора.

За да ознаменуват доброто дело, като чудесен пример за това, как заедно - в училище и у дома децата се възпитават да бъдат отговорни и добри, съпричастни и благородни обществените възпитатели към Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни наградиха учениците - Иван Фарфаров и Тимолеон Велкопулос - ученици от четвърти "б" клас в ОУ "Никола Парапунов" в Разлог получиха  грамота за доброта.

 

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество