Кметът Илко Стоянов призна, че Благоевград тъне в мрак, ще ревизира договори

30/11/2021 15:47
Кметът Илко Стоянов призна, че Благоевград  тъне в мрак, ще ревизира договори

Благоевградчани отдавна се оплакват ,че градът вечер е неосветен достатъчно, улиците тънат в мрак, а  шофирането  е трудно,защото не се виждат пешеходните пътеки и хората  особено в зимния период.

Кметът Илко Стоянов призна,че  хората имат основание да недоволстват.

„Над 150-200 000 лв. до април 2021 година са похарчени от миналия екип за осветление в Благоевград, но осветление по улиците няма, а там където го има е много лошо. Проведена е обществена поръчка, сключен е договор, парите са усвоени, но осветление няма. При това са проведени няколко обществени поръчки,коментира за проблема кметът Стоянов.

„ Така е обаче  и с други договори в общината. Правени са обществени поръчки, теглени са огромни кредити, парите са усвоени, а черно на бяло не е това което трябва да бъде.Липсвал е контрол, затова ще ревизираме всички важни договори, съобщи кметът Илко Стоянов . Осветлението, видеонаблюдението и други договори ще бъдат преразгледани.

Припомняме, че за осветлението общината реализира проект за 6 млн.лева преди 5 години, направи се модерно LED осветление, но то едва мъждука.

Коментари към новината

Още новини от