Кметът на Благоевград предлага финансово облекчение за наемателите на търговски обекти

Кметът на Благоевград предлага финансово облекчение за наемателите на търговски обекти

Кметът на Благоевград Илко Стоянов внесе предложение до ОбС за намаляване на вноските по всички сключени договори за наем и концесиии, с изключение на тези, касаещи общинските жилища.

Идеята е наемателите да получат финансово облекчени в размер на 30 % за периода от 1 януари до 31 март 2022 г.

Причината за депозираното искане е продължаващата епидемична обстановка в страната и наложените противоепидемични мерки, които оказват значително негативно влияние върху икономическите условия за развитие на местния бизнес.

То се отнася както за действащите договори към момента на вземане на решението, така и за сключените договори в периода от 01.01.2022 г. до 31.03.2022 г.

Единственото изискване е наемателите да нямат задължения по отношение на наемите и концесионни плащания към 31.12.2021 г.

Предложението ще бъде разгледано на предстоящото редовно заседание на Общински съвет -Благоевград, което ще се проведе на 17 декември.

Кметът Стоянов води последователна политика, в посока подкрепа на бизнеса. Във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната, това е второто предложение за финансови облекчения на наемателите на търговски обекти на територията на община Благоевград. Първото такова бе депозирано и прието от общинските съветници през месец септември.

Коментари към новината

Още новини от Политика