Кметът Илко Стоянов: Благоевград е изпуснат,но ще има правила, давам 4-сигнала в прокуратурата

Кметът Илко Стоянов: Благоевград е изпуснат,но ще има правила, давам 4-сигнала в прокуратурата

„Благоевград е изпуснат, но вече ще има правила и няма да позволя арогантни хора да заплашват администрацията или да се рекетира кмета и да се вършат безобразията, това обяви днес на брифинг кметът на Благоевград Илко Стоянов.

Той поясни,че е подал четири сигнала в прокуратурата.

Единият от сигналите касае лице, което се представя за журналист, спортист, какъв ли не. Това лице си позволи да ме изнудва с цел получаване на лична облага,свързани с предоставянето на ключ за общинска зала, която да ползва лично за себе си. Това деяние, което продължава  дълго време и той не е спрял да показва желание да получи тази облага. Кой стои зад него и дали го е правил сам, предстои да бъде установено. Да има свобода на словото не означава да изнудваш кмет,каза кметът Стоянов.

На прокурор е предаден и един бивш служител Ангел Далилов, който си позволил да обижда служители от общинската администрация. Бизнесменът ,собственик на Рубин Илиян Личев също е предаден на прокурор, той също е отправял заплахи и е имал хулиганско поведение спрямо служител на общината.

„След неговите заплахи разпоредих проверка и установих,че същият е превзел част от общински терен и е вдигнал незаконни постройки. Това е станало още по времето на Томов като кмет и той е издал заповед за събарянето им, но заповедта е мушната в чекмедже и не е дадена за изпълнение, каза още Стоянов.

В прокуратурата е предадена и преписка за вандалите, които са рязали осветлението на три улици в града и кабелите на елхата.

Аз заявявам, че няма да търпя хулиганско или грубо отношение към служители на общината и ще има ред и правила в общината, коментира кметът Стоянов.

Коментари към новината

Още новини от Общество