Кметът на община Симитли Апостол Апостолов получи почетно отличие по повод 25 г. НСОРБ

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов получи почетно отличие по повод 25 г. НСОРБ

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов получи почетно отличие по повод 25 години Национално сдружение на общините в Република България. 

 Кметът Апостолов благодари за отличието, пожелавайки на всички свои колеги да продължават да работят в името на жителите на общините, които ръководят. По повод предстоящите коледно-новогодишни празници той пожела на всички здраве и щастие!

 По време на церемонията стана ясно, че преди четвърт век Националното сдружение на общините в Република България е било създадено от представители на 94 общини. 

 Действащият председател на НСОРБ Даниел Панов изтъкна високата роля на местната власт в развитието на страната.  

Специален гост на събитието бе президентът на Р България Румен Радев, който подчерта, че НСОРБ е желан партньор. "Вие сте хората на първа линия, които ежедневно се сблъсквате и сте до жителите на вашите общини, познавайки техните проблеми. Българските общини трябва да получат повишена и оперативна самостоятелно", допълни той.

 Президентът подчерта, че е необходима децентрализация и финансова независимост за общините в Република България, каквото е и едно от неговите предложения в проекта му за промени в Конституцията на Република България.

 На церемонията присъстваха бивши и настоящи кметове на общини, председатели на общински съвети и други.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество