Спряха газоподаването за Благоевград, намалиха учебните часове

Спряха газоподаването за Благоевград, намалиха учебните часове

Спряха газоподаването в Благоевград. Във връзка с осигуряване сигурността на газоснабдяването на клиенти на територията на град Благоевград, е необходимо извършване на извънредни ремонтни дейности на довеждащия газопровод от АГРС Благоевград, от 10:00 часа на 15.12.2021 г. до 18:00 часа на 15.12.2021 г. ще бъде преустановено подаването на природен газ към град Благоевград, и съответно ще бъде спряно газоподаването.

Това доведе до намаляване на учебните часове в училищата, които зависят от синьото гориво. Заради проблема някои от родителите не пуснаха децата си да отидат на училище.

Най-вероятната причина за възникналия проблем е компрометирането на Покровнишкия мост след обилните валежи в Благоевград. Оттам минава трасето на газопровода, който захранва целия град.

В 9:00 часа в понеделник бе затворен за движение мостът над река Струма между Благоевград и Покровник заради пропадането му.

По него е прекарано отклонението от транзитния газопровод за Гърция, за захранване с газ на областния град. В понеделник вечерта аварийни екипи на „Арес газ“ срязаха скобите, прикрепващи тръбата към моста. Това бе нужно за да не я повлече и скъса моста при евентуалното му пропадане.

Коментари към новината

Още новини от Общество