Депутатът от Разлог Иван Димитров ошашави парламента, нямал банкова сметка

Депутатът от Разлог Иван Димитров ошашави парламента, нямал банкова сметка

 Депутат от „Демократична България“ обяви, че няма банкова сметка и не желае да си открие. Заради него в Правилника за дейността на Народното събрание може да бъде записано, че не е задължително народните представители да получават възнагражденията си по банков път.

Ситуацията предизвика спор в комисията, която се занимава с правилника на 47-ото НС. Депутатът без банкова сметка е Иван Димитров. Председателят на комисията Настимир Ананиев се възмути, че в 21 век „някой няма сметка или е запорирана“.

Иван Димитров, който твърди, че няма банкова сметка, по професия е адвокат с практика в Разлог. Той е зам.-председател на парламентарната група на "Демократична България". Според имотната му декларация, подадена пред КПКОНПИ през юли при сформирането на 46-ото НС Димитров има ливада в Добринище и офис в Разлог. Не е декларирал налични средства и влогове, а само задължения - кредитна карта за 5000 лв., кредит от 432 436 лв. към Юробанк и 4500 лв. за издръжка на двете му дъщери. През септември кредитът от 432 436 лв. вече е деклариран не към банка, а към фирма "Колект БГ", пише „СЕГА“.

Въпреки казуса с Димитров, в Правилника е по-вероятно да остане правилото, че заплатите на депутатите ще се изплащат само по банков път.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика