Благоевград, Разлог и Банско разработват общ туристически продукт.

Благоевград, Разлог и Банско разработват общ туристически продукт.

Кметът Илко Стоянов: Трябва да обединим общините в областта и заедно да я превърнем в атрактивна дестинация

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и градоначалниците на Разлог и Банско - Красимир Герчев и Иван Кадев обсъдиха възможности за разработване на обща стратегия, в посока развитие на зимния туризъм в областта. Идеята е да бъдат използвани всички природни дадености в отделните териториални единици за създаване на общ туристически продукт. „Имаме реален шанс Благоевградска област да се превърне във водеща атрактивна дестинация за туристи от цял свят. Разполагаме с планински райони, термални извори, чиито потенциал трябва да бъде използван на 100%. Благоевград вече има и проект на ПИРО, който дава реални възможности за всичко това. Категоричен съм, обаче, че за да постигнем голямата цел, трябва да се обединим и да работим в една посока, всички заедно“, коментира кметът Стоянов.

Кметовете на трите общини обсъдиха и възможности за използване на европейски средства за реализиране на намеренията.

Предстоят да бъдат организирани и последващи срещи, на които ще бъдат поканени и кметовете на останалите общини в областта.

„Смятам, че всяка една община трябва да бъде солидарна и да помага с каквото може на другите. Това се отнася както за големите цели, така и за моменти, в които дадено населено място се нуждае от нещо конкретно“, коментира Стоянов.

В тази връзка днес Община Благоевград насочи две водоноски към Гърмен и Огняново, където има липса на вода, заради разрушен водопровод, вследствие на обилните валежи през изминалата седмица.

Коментари към новината

Още новини от Туризъм