Кирил Добрев за изключването му от БСП: Четвърто поколение социалист съм по сърце,а не по партийни решения!

Кирил Добрев за изключването му от БСП: Четвърто поколение социалист съм по сърце,а не по партийни решения!

Изключването от партията е последното убежище на страха. Затова и винаги съм бил против тази мярка по повод на други хора. Е, днес дойде и моят ред да бъда изключен - анонимно, на подпис, с измислени мотиви, без да бъда изслушан. Няма изненада, това ръководство толкова си може…Четвърто поколение съм социалист по сърце, не по партийни решения и никой не може да ми извади членството от сърцето. Оставам лоялен на моята единствена партия - БСП. Останалото няма значение. Всъщност по-важната новина днес е, че дъщеря ми навършва 16 години. Ема, пожелавам ти да си здрава, борбена и винаги да казваш това, което мислиш!

Това заяви във фейсбук Кирил Добрев по повод разпространената новина,че БСП го  изключва от редиците си.

Изпълнителното бюро на БСП предлага бившия заместник-председател на партията Кирил Добрев да бъде изключени от редиците й в навечерието на Нова година. Предложението е Националният съвет да вземе решението за изключването му още на 30 декември на подпис, с неприсъствено заседание на пленума.

Решението на ИБ е сведено до членовете на пленума днес, потвърдиха социалисти пред Dir.bg. Мотивът за изключването на Добрев от социалистическата партия е за уронване на престижа на БСП с изказвания в медиите.

Добрев беше заместник на Корнелия Нинова, но след това се кандидатира за лидер на партията и двамата станаха вътрешнопартийни опоненти. Критики към начина на ръководство на партията той не пести, както и за загубата на изборите.

Добрев е отправял и призиви за оставката на Корнелия Нинова, а тя обвини него и вътрешната опозиция, че са кадрували в служебното правителство.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика