6-годишно момиченце дари косата си за перуки на онкоболни

6-годишно момиченце дари косата си за перуки на онкоболни

6-годишно момиченце от Гоце Делчев позволи да и отрежат дългите коси, които дари в полза на онкоболни. Над 30 см. От косата на малката Ася са изпратени в Асоциацията за превенция на рака „Промени живота си сега“, където се приемат дарения във вид на коса, от която се изработват безплатно перуки за хора, борещи се с коварната болест.

„Всичко стана много спонтанно. Прочетох на Ася статия за детенце, което е постъпило по този начин и тя сама реагира на добротата, казвайки, че иска да дари и нейната косичка на дете в нужда“, разказа майката Илияна. Майката и детето разбрали, че трябва поне 29 см.да бъде косата ,за да става за перука и момиченцето изчакало да порасне. Детето беше много щастливо от постъпката си и горда, че може лично да помогне, каза още майката. Тя разказа,че пуснали снимките на Ася във фейсбук и неочаквано получили стотици поздравления.

„Десетки хора, сред тях и напълно непознати, ни писаха и поздравиха в социалните мрежи. Всичко това дълбоко ни трогна. Радваме се, че сме съумели да възпитаме деца с добри сърца и помисли“, каза още Илияна Серафимова.

В Пиринско десетки са децата, които през годините даряват косите си за онкоболни. Доброто тръгва от родителите, които запалват децата по тази кауза.

Коментари към новината

Още новини от Общество