Стартира данъчната кампания в Банско

13/01/2022 10:20
Стартира данъчната кампания в Банско
Данъчната кампания по събиране на местните данъци и такси за 2022 г. в Община Банско започна на 11.01.2022 г. Плащанията ще могат да се извършват както в брой на касите на отдел „Приходи” към Община Банско, така и по банков път, чрез пощенски запис, виртуален ПОС терминал и касите на разплащателно дружество, които се намират на няколко места в града.
От община Банско призовават данъчно задължените лица да се възползват от възможността за заплащане онлайн, което може да се извърши чрез дебитна или кредитна карта на сайта на Община Банско. За целта е необходим ПИК код на НАП или номер на документ, подаден в отдел „Приходи”. Данъчно задължените лица могат да се възползват от 5% отстъпка, ако платят пълния размер на данъците си в срок до 30 април тази година. По закон, за данък върху недвижимите имоти, данък върху превозните средства и такса битови отпадъци се дължи първа вноска до 30 юни и втора вноска до 31 октомври. 
Туристическият данък за обектите се внася до 15-то число на месеца за предходния месец, през който са реализирани нощувките, напомнят от община Банско. Годишните декларации декларации за облагане с туристически данък се подават до 31 януари, данъкът върху таксиметров превоз на пътници се внася преди издаването на разрешение. Всички данъчно задължени лица, живущи на територията на селата в Община Банско, могат да заплащат своите задължения за местните данъци и такси в кметството на населеното място през периода 01.02.2022 г. до 30.04.2022 г. Отдел Приходи към Община Банско ще подготви и изпрати до всяко данъчно задължено лице годишните съобщения с размера на данъка за 2022 г., както и с всички по вид и размер просрочени задължения, ако има такива. В съобщенията ще има подробна информация за начините на плащане и банковите сметки.

Коментари към новината

Още новини от