РЗИ- Благоевград крие данни за коронавируса

РЗИ- Благоевград крие данни за коронавируса

РЗИ-Благоевград дава всяка сутрин статистика на медиите ,за да информират гражданите за нивата на заразени и ваксинирани на територията на Благоевградска област.

Упорито обаче отказва да предостави цифрите за брой заболели и карантинирани по общини. Не дава  и информация за броя на починалите.

Оправдават се,че не искали да плашат хората, което е несъстоятелно. Всеки има право на достъп до тази информация и РЗИ няма право да крие. Това е държавна институция, която трябва да работи прозрачно, а не е въпрос на тълкувания дали да предоставиш данни на обществеността.

Прави впечатление, че в други райони на страната няма подобни забрани и всички данни са достъпни.

Желанието на медиите е да разберат къде има най-много заболели.Засега от малкото изпуснати през зъби данни става ясно,че големия брой е в Благоевград, Банско, Разлог.    

Поставени под домашна карантина са над 6257 души. Сред тях е директорът на РЗИ Калоян Калоянов. Той е  изолиран като контактен на заразен член на семейството му за седмица. С коронавирус е депутатът от Благоевград Андрей Гюров.

Благоевградска област вече трети ден държи рекорда по болни в страната- 2314 на 100 хиляди души,но мерки за превенция няма.

Коментари към новината

Още новини от Общество