Проверяват жандармеристите, които пребиха ковача Радо от Банско без причина

Проверяват жандармеристите, които пребиха ковача Радо от Банско без причина

Вътрешна проверка на жандармеристи започна в Банско заради сигнал,че патрул е  пребил известният ковач от курортния град Радослав Сарафов.

Инцидентът е станал след полунощ в събота срещу неделя.Ето какво разказа пострадалия, в чиято защита се вдигна цяло Банско, а фейсбук мрежата бе залята в подкрепа на Радо.

„В събота свършихме късно работа и седнахме с колегите да се почерпим за края на работната седмица – мръсни, изморени, но все пак ние сме ковачи. Като отговорен човек, понеже бях пил, оставих колата и тръгнах пеша към къщи. Бях на 200 метра от цеха, когато ми звъннаха да изчакам един от колегите, за да се приберем заедно. Оказа се, че разговарям на 2 метра от колата на жандармеристите, която от няколко години през зимния сезон стои на пътя от Банско за Разлог. Обещах по телефона да изчакам колегата и в този момент се отвори прозорецът на задната седалка и един ме попита: „Кой си ти, бе?“. Е, какво може да отговори човек на такъв въпрос? Докато се чудех какво да кажа, същият ми нареди да се разкарам. Попитах защо, отговорът беше: „Пречиш ни на работата“. Засмях се, защото не разбрах каква точно работа вършат в 12 и половина след полунощ, след което онзи изскочи от колата, ритна ме в левия крак, аз паднах, излязоха и другите му двама колеги и започнаха да ме ритат. Добре че в това време дойдоха колегите ми, които се развикаха, иначе жандармеристите щяха да ме направят дроб,разказа Радослав Сарафов ,46 г. Негови колеги викат полиция чрез тел 112.

Аз съм мирен, обикновен гражданин, не съм конфликтен, досега не съм имал пререкания с полицията и като гледах по телевизията протестите и пострадалите от полицейските палки, винаги съм си мислел, че те по някакъв начин предизвикват униформените. Вече не го мисля. Направи ми впечатление, че никой не ми поиска лична карта, не ме арестуваха за оказана съпротива или друго провинение, не ми направиха проба за алкохол или наркотици – абе, просто ме метнаха на земята и започнаха да ме ритат. Давам си сметка, че много е вероятно да са ме помислили за клошар – мръсен, с яке с качулка, но това не може да бъде основание за побоя, който ми нанесоха,разказва още Сарафов.

Той се извадил медицинско свидетелство, има  хематом на ребрата, кракът му е наранен.

 Сарафов е  семеен, с 2 деца, носител на много награди, автор на десетки изложби и на талисмана на родния град – огромния железен камертон, експониран в центъра на града. Той и съдружникът му Георги държат ковачницата известна като  “Железните братя”.

Полицията започна разследване по случая. А в мрежата всички,които подкрепят пострадалия се закичиха със значка „Аз съм Радо“.

Коментари към новината

Още новини от Право и ред