Община Благоевград премахна незаконен строеж,собственост на бившия зам.кмет Янков

Община Благоевград премахна незаконен строеж,собственост на бившия зам.кмет Янков

Община Благоевград стартира процес по поетапно премахване на незаконни постройки на територията на града.

 

В резултат на заповед за принудително изпълнение започна разрушаването на пристройка, намираща се до старата автогара, в района на “Кончето”. Тя е собственост на бившия зам.кмет Янко Янков от времето на кметуването на Атанас Камбитов. Зам.кметът опитал да узакони постройката, но тогавашния архитект Тинчев подаде сигнал до прокуратурата, което му коства уволнението. След дълги митарствания на казуса по съдебните зали, накрая със съдебно решение бе призната постройката за незаконна, а вече и започна премахването и.

 

Дейностите се извършват от фирмата изпълнител на обекта със специализирана техника.

Предстои да бъдат съборени още постройки в Централна градска част и кварталите на Благоевград, които не отговарят на нормативните изисквания.

 

Служители  на дирекция „Устройство на територията“ към Община Благоевград извършват непрекъснати проверки на различни обекти. При констатиране на липса на необходимата документация за конкретни сгради, се издават заповеди за премахването им.

 

При неспазването на срока за доброволно изпълнение се предприемат действия по принудително премахване на незаконните строежи.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество