Добрата новина! След сигнал от кмета Илко Стоянов държавата осигурява финансиране за моста на Покровнишко шосе

Добрата новина! След сигнал от кмета Илко Стоянов държавата осигурява финансиране за моста на Покровнишко шосе

Поддалият мост на Покровнишко шосе ще бъде включен в списъка с обекти за спешни ремонти и финансирането, необходимо за възстановителните дейности, ще бъде осигурено от Агенция „Пътна инфраструктура“. Това стана ясно след изпратено писмо от кмета на Благоевград Илко Стоянов до Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Предстои да бъде извършена спешна процедура по инженеринг от Областно пътно управление, след което да бъдат предприети действия по ремонтиране на съоръжението. Възможно е вместо възстановителни дейности на място да бъде изграден и нов мост.

В тази връзка кметът Илко Стоянов проведе среща с жители на селата Покровник, Мощанец, Падеш, Лешко, Габрово и Дебочица.

В писмото си до МРРБ кметът Стоянов подчертава, че освен затрудненото придвижване на хората от малките населени места, в резултат на поддалия мост, се генерират и икономически загуби, тъй като в района има работещи фирми.

През изминалата седмица жители депозираха и подписка, с която настояват за навременно възстановяване на съоръжението.

Мостът, който е държавна собственост, поддаде в средата на м. декември 2021 г., вследствие на повишаване нивото на р. Струма, след интензивни валежи. Към момента пътната връзка с няколко от големите села в общината е прекъсната, а жителите са принудени да използват обходен маршрут.

Коментари към новината

Още новини от Общество